Home   Evenement   60 jarig jubileum op 22 juni

60 jarig jubileum op 22 juni

Beste speeltuinbezoeker,

Vanuit de speeltuin willen we je graag uitnodigen voor een spetterend festijn.

Speeltuin ’t Olifantje  bestaat namelijk 60 jaar!

Op 22 juni ben je vanaf 12 uur van harte uitgenodigd om te komen spelen, feesten en dansen. Lees snel verder om te zien wat er allemaal die dag te doen is in de speeltuin!

Tot 22 juni!

Groet,  Feestcommissie Speeltuin ’t Olifantje 

OF.posterJubileum

Zaterdag 13 juli bestaat Speeltuin ’t Olifantje 60 jaar. En dat wordt groots gevierd. Niet op de verjaardag zelf maar op zaterdag 22 juni, omdat dan vanwege de zomervakantie meer kinderen mee kunnen vieren. Op de feestdag is de speeltuin liefst 12.00 uur geopend. Van 12.00 tot 24.00 uur zijn er leuke activiteiten voor alle leeftijden.

De speeltuin is 60 jaar geleden geopend als ‘Stichting Vrijetijdscentrum voor de Jeugd’. Een initiatief van een clubje actieve buurtbewoners dat zelf de handen ook flink uit de mouwen stak. Met steigerpijpen en ijzeren toestellen afkomstig van de Oranje Nassaumijnen werd een speelplek ingericht. De schommels achterin de speeltuin, de rolschaatsbaan en het kunstwerk bij het zwembad stammen nog uit deze beginperiode.

Abp
In 1969 kwam het Abp naar Heerlen. De werkgever droeg de speeltuin van meet af aan een warm hart toe. Ook omdat de tuin ideale speelruimte bood voor de kinderen van eigen medewerkers. Sinds 1955 pronkt bij de entree een olifant. Eerder dat jaar trok het beeld nog mee op de prinsenwagen in de Heerlense carnavalsoptocht. Omdat het zonde was om de olifant daarna weg te doen, kreeg hij die zomer een eigen plek in zijn eigen speeltuin.  

Feest
Zaterdag 22 juni wordt het 60-jarig jubileum van de speeltuin gevierd. Vanaf 12.00 uur tot middernacht is er een feestprogramma voor jong en oud en natuurlijk kan er volop gespeeld en geravot worden. Wat er zoal te doen is? Optredens van een goochelaar en een ballonartiest. Je kunt geschminkt worden. Er zijn spelletjes. Een grabbelton, loterij, puzzeltocht, te veel om op te noemen.

BSO KeeT organiseert leuke activiteiten. Er komt een heuse DJ met spetterende muziek. Rond 16.30 uur opent de frietkraam (frites & snackjes voor € 4,-). Om 18.00 uur begint het disco-uurtje. Niemand minder dan Miserabel komt langs voor een heus speeltuinconcert. En rond 20.00 uur, als de allerkleinsten alweer op een oor liggen, gaat de BBQ aan en kunnen de voetjes van de vloer.

Met dit overvolle programma kan het niet mis gaan: dit feest wordt het mooiste feest voor de 60-jarige Olifant. Alle kids en feestbeesten – ook ouders! –  zijn van harte welkom. Entree? Het normale toegangstarief van € 1,- p.p. (abonnementhouders gratis). Voor hapjes en drankjes wordt een klein tarief gevraagd, waarvan de opbrengst weer bestemd is voor ’t Olifantje.

Locatie
Speeltuin ‘t Olifantje
Oude Lindestraat 57, Heerlen.