Home   Contact   Vrijwilligers

Vrijwilligers

Taken & vergoeding
We zijn vanaf paaszaterdag tot begin oktober alle dagen open bij mooi weer. Om dit waar te blijven maken, zijn vrijwilligers onmisbaar! Vrijwilligers zijn hard nodig om de speeltuin draaiende te houden. De meeste vrijwilligers werken bij ons als toezichthouder. Zij zijn verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de speeltuin en bemannen het winkeltje. Voor hun taken krijgen zij een kleine vergoeding. Tevens worden ze ook in de gelegenheid gesteld om een cursus “EHBO bij kinderen” te volgen. Dit wordt ieder jaar herhaald.
Wil jij toezichthouder worden? Stuur ons even een bericht via het contactformulier en wij nemen contact met je op!

Maatschappelijke stage
Maatschappelijke stagiaires weten ieder jaar de weg naar ‘t Olifantje te vinden. De meesten dienen zich 30 uur verdienstelijk te maken bij een vrijwilligersorganisatie. We zijn altijd blij met deze hulp. De planning van de uren gebeurd in overleg en de scholieren mogen zelf de 30 uur in de werklijst inplannen. Vanuit deze stagepositie zijn er ook jongens en meisjes die hun maatschappelijke stage zo leuk vinden, dat ze verbonden blijven aan de speeltuin als toezichthouder. Ook zij krijgen dan een kleine vergoeding voor hun taken.

NLdoet
Tevens doet ’t Olifantje ieder jaar mee met NLdoet (elk jaar in maart). Dit is een landelijke actie. Op deze dag beginnen we de speeltuin op te knappen voor het naderende seizoen en hierbij hebben we veel hulp nodig. De omliggende scholen Catharina, Tarcisius en Windekind komen met enkele klassen helpen om de bladeren af te voeren en het nieuwe zand te kruien. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast de meesten zijn! Ook krijgen we hulp van ouders en omwonenden die de speeltuin een warm hart toe dragen. Op die manier leer je je buurt ook kennen.
Afgelopen jaren kregen we ook vaak hulp vanuit het bedrijfsleven. Deze dag wordt door verschillende organisaties aangegrepen om iets te betekenen vanuit maatschappelijke betrokkenheid of een vorm van teambuilding om samen met collega’s de armen uit de mouwen te steken.
We hebben altijd klussen van verven tot groen voorziening, van poetsen tot schuren. Graag zien wij u tijdens NLdoet en wie weet stimuleert dit u om als bestuurslid of vaste vrijwilliger een verbintenis aan te gaan met onze geweldige speeltuin!

’t Olifantje is dus ALTIJD op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij onderhoud of die tegen een kleine bijdrage in het winkeltje willen staan.
Meer informatie? Stuur ons even een bericht via het contactformulier.